top of page
Tung vektløfter

Aktiv med Artrose (AktivA)

Aktiv med artrose er et tilbud for deg med artrose i hofte eller kne, eller som har en degenerativ ("rynkete") menisk i kneet.

Sterk Kropp AS er en AktivA*-klinikk. Dette innebærer at vår AktivA-sertifiserte fysioterapeut har spesialkompetanse på behandling av artrose i hofte og kne, i tråd med anbefalingene fra AktivA for grunnbehandling ved artrose.

Artrose er en revmatisk leddsykdom som berører hele leddet. I tillegg vet vi i dag at degenerativ menisk er et tidlig tegn på artrose. Man kan ikke hvile seg frisk fra artrose eller degenerativ menisk. Grunnbehandlingen for artrose er i dag informasjon og undervisning, trening og vektreduksjon (for de som trenger det). Det er viktig at tiltakene tilpasses den enkelte og at veiledning blir gjort av en fysioterapeut med kompetanse på artrose.

 

*AktivA er en nasjonal implementeringsmodell for behandling av kne- og hofteartrose (inkludert degenerativ menisk)

Målgruppe

  • Personer med symptomer og funn som indikerer artrose i hofte eller kne

  • Personer med degenerativ meniskskade/tidlig tegn på kneartrose

  • Personer som er eldre enn 35 år

Hva inkluderer tilbudet?

Vi tilbyr to alternativer. Du kan velge å bare delta på artroseskolen eller velge et tilbud som inkluderer både artroseskole og individuell oppfølging.

Artroseskole

Artroseskolen er et teorikurs på tre timer og som ledes av vår fysioterapeut. På kurset vil du få kunnskap om hva artrose er, myter og fakta, smerter og symptomer, samt informasjon om tiltak og behandling. Kurset avholdes i Sterk Kropp sine lokaler, hvor vi tar imot maks 10 deltagere om gangen.

Pris: 1690,-

Artroseskole inkludert individuell oppfølging (AktivA programmet)

Tilbudet inkluderer artroseskolen i tillegg til individuell oppfølging med testing og tilpasset trening i 12 uker. Oppfølgingen består av 12 konsultasjoner med en AktivA-fysioterapeut til rabatterte priser. Første time varer i ca. en time og består av en undersøkelse, samtale og testing. Deretter vil det bli en gjennomgang av et individuelt tilpasset treningsprogram. Det legges opp til  30-60 minutters oppfølging x 2/uke første 3 uker, x 1/uke neste 3 uker og x 1/14 siste 6 uker. Underveis vil det være to oppfølgingskonsultasjoner på ca 30 minutter, og til slutt en konsultasjon på ca. en time med retest og samtale etter 12 uker.

Pris: 6990,-.
 


Som deltager forventes det at du også gjennomfører trening på egenhånd.

Les mer om artrose og AktivA-programmet her.

bottom of page